Suklaakakku on aina varma valinta, kun haluaa kantaa pöytään jotain, joka taatusti säväyttää ja jonka kimppuun halukkaasti käydään, vaikka juuri oltaisiin syöty muheva illallinen.

Kohta juhlitaan taas maamme itsenäisyyttä ja kiva olisi kantaa kakku, joka on sekin juhlapuvussa!

Komea suklaakakku riittää ihan yksinäänkin kahvipöydän säteileväksi kuningattareksi. Niitä seitsemää sorttia pikkuleipiä ei enää sen lisäksi tarvita! Lasillinen shampanjaa toki juhlistaa juhlaakin!

Tämä kakku on juuri sellainen komea, säteilevä ja hurmaava luomus, joka ei jätä ketään kylmäksi! Se kilpailee kenties kimalluksessa niiden juhalillan kaikkein kauneimpien juhlapukujen kanssa.

Lisäksi se on varsin helppo ja nopea tehdä ja koristelussa voi antaa mielikuvituksensa käydä kierroksilla.

 

 

NÄITÄ TARVITSET POHJAAN

 

100 g huoneenlämpöistä voita

1 ½ dl valkoista sokeria

1 dl fariinisokeria

2 kananmunaa

1 dl Terra Creta neitsyt oliiviöljyä

3 ½ dl vehnäjauhoja

2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

3 dl glögiä

 

 

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

 

Vispaa pehmeä voi ja sokerit sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan tarmokkaasti vatkaten.

Lisää taikinaan oliiviöljy ohuena nauhana edelleen jatkuvasti hyvin vatkaten.

Yhdistä jauhot, kaakao ja leivinjauhe ja lisää nekin taikinaan vuorotellen glögin kanssa. Älä enää vatkaa, vaan sekoita varovasti.

Kaada taikina 24 senttiseen irtopohjavuokaan, jonka pohjalle olet pingottanut leivinpaperin. Reunat voit joko voidella ja jauhottaa tai kiertää vuoan reunaa reunustamaan leivinpaperiliuskan.

 

 

Paista kakkua uunissa puolisen tuntia. Koeta kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä sillä aikaa kun valmistat kuorrutteen.

Kohotessaan kakun pinta halkeilee hiukan. Minusta se ei haittaa, sillä kuorrutus täyttää halkeamat ja kostuttaa kakkua kivasti, mutta jos haluat sileän pinnan kakulle, käännä sen pohja pinnaksi.

 

 

Ganache kuorrutus

 

1 dl kuohukermaa

100 g tummaa suklaata palasina

 

Kuumenna kerma melkein kiehuvaksi ja lisää kerma kulhoon suklaapalojen päälle. Sekoittele niin, että suklaa sulaa kermaan.

Voit lisätä tilkan alkoholia (rommi, viski) jos haluat.

 

 

Anna valmiin ganachen jäähtyä ja tanakoitua sopivaksi, mutta ei kylmäksi, ennen kuin valutat kuorrutteen kakun pinnalle.

 

Koristele kakku suklaakonvehdeilla, murennetulla keksisuklaalla, kevyesti kuivalla pannulla paahdetuilla pähkinöillä…Kaikella mikä lisää kakun herkullista ulkonäköä ja makua. Voit hyvin valita täytesuklaatakin pinnalle, koska kakussa ei ole täytettä.

 

 

Kaupasta saa hienoa kultajauhetta, jolla saat kakkuun sen ansaitseman viimeisen silauksen! Ruusunlehdet kakun ympärillä juhlistavat vielä lisää.

 

Kakun kaveriksi sopii maniosti sama glögi, jolla se on maustettukin, mutta myös kupillinen vahvaa kahvia maistuu sen kanssa ihanalle.

 

Nautinnollista joulunalusaikaa sinulle ja rakkaillesi ihanan suklaakakun parissa!