En tiedä minkälaisia kalasaaliita tällaisella ilmalla saadaan, mutta sen tiedän, että kevyttä ja raikasta tekee kesällä mieli syödä. Siksi annankin tässä reseptin, jonka tekeminen ei lainkaan rasita ja syöminenkin menee sutjakasti, koska maistuu niin hyvälle.

Tarvittavia aineksia on vain vähän, mutta tässä rukalajissa on todella tärkeätä, että sekä viinietikka, että oliiviöljy ovat ensiluokkaisia. Siksi valitsen Terra Cretan luomuöljyn ja viinietikan. Niitä käytämme ja nyt myös myymme myös ravintolassani Sikke’s issä.

 

Marinoitua kalaa Sikke’s ravintolan tapaan:

400g kuha-, tai siikafileetä
n. 1dl Terra Creta luomu valkoviinietikkaa
n. 1 1/2 dl Terra Creta luomu oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
muutama oksa sileälehtistä persiljaa silputtuna
sormisuolaa myllystä

Leikkaa fileet ohuiksi siivuiksi ja levitä ne vieretysten laakealle vadille.
Kaada siivujen päälle sen verran valkoviinietikkaa, että ne peittyvät.

 

Anna raakakypsyä, kunnes kala muuttuu läpikuultavasta valkoiseksi. Tämä kestää vartista puoleen tuntiin.

Valuta ylimääräinen viinietikka pois ja painele siivuja talouspaperilla, jotta kaikki viinietikka imeytyy pois.

 

Sekoita oliiviöljy ja sitruunamehu ja kaada seos kalafileille.

Mausta silputulla persijalla ja ripauksella suolaa. Anna maustua vielä puolisen tuntia. Tarjoa sitruunanlohkon kanssa, jotta siitä voi lisätä sitruunanmehua, jos siltä tuntuu.

 

Terra Cretan laadukaat tuotteet löytyvät nyt myös House of Organic verkkokaupasta! Koodilla "Sikke" saat kaikista tuotteista -15% :) 

 

Aurinkoista kesää! 

Sikke Sumari -