Peruna ja oliiviöljy – siinäpä ihan parhaat kaverit ja mitä maistuvin makupari.

 

Ajattelepa vaikka ihania, rapeita perunalohkoja, jotka kypsyvät uunissa kullanruskeiksi, kun ne ensin marinoidaan rosmariinisilpulla maustetussa oliiviöljyssä.

Tai mieti, miten ihanalta maistuvat pienet uudet perunat, kun ne ensin keitetään kuorineen kypsiksi ja pyöräytetään sitten tillillä maustetussa oliiviöljyssä, tai basilikapestossa tai yrteillä maustetussa oliiviöljyssä…

Miten maniosti sopiikaan grillimakkaran kylkeen se perunasalaatti, jonka kastike syntyy oliiviöljystä, valkosipulista, suolasta, persiljasilpusta ja mustapippurista.

Näitähän tulee mieleen vaikka kuinka, mutta oletko koskaan valmistanut perunamuusia käyttämällä oliiviöljyä maidon tai kerman sijaan?

Voin kertoa, että siitä tulee ihanaa, raikasta ja kevyttä ja se sopii kaveriksi kalalle, kanalle ja sille pihvillekin, jonka ajattelit ehkä vielä silloin tällöin syödä.

Valmistus on niin helppoa, että hävettää kutsua ohjetta reseptiksi J

 

NÄITÄ TARVITSET

 

 

8 ohutkuorista perunaa  (700 g)

½ dl sitruunamehua

1 dl Terra Creta luomu oliiviöljyä

kourallinen tillisilppua

kourallinen ruohosipulisilppua

suolaa ja mustapippuria

 

TEE NÄIN:

 

Pese perunat huolellisesti ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.

 

Murskaa perunat kuorineen haarukalla rouheasti ja lisää niihin tilli- ja ruohosipulisilppu.

Lorota sekaan vielä sitruunamehu ja oliiviöljy, mausta suolalla ja mustapippurilla  ja sekoita kunnolla.

Ja siinäpä se – valmista tarjottavaksi!

 

Seuraavalla kerralla voit lisätä sekaan desin tai kaksi parmesaaniraastetta.

 

Voit myös vaihtaa tillin ja ruohosipulin salviaan ja persiljaan tai johonkin muuhun yrttisekoitukseen, josta pidät.

 

Jos olet sipulin ystävä lisää sekaan desi tai kaksi salottisipulisilppua…

 

Mahdollisuudet ovat rajattomat – oliiviöljy tykkää niistä kaikista <3

 

Maistuvaa perunasyksyä! Sikke <3