Hammaslääkärillä käynti on monelle kauhun paikka. Vanhemman ikäluokan mielessä pyörivät karmivat skenaariot juontavat juurensa kokemuksiin 60-70 luvun koulujen hammashuollosta ja vielä heikosta hammashygieniasta. Kouluhammaslääkäri  kun antoi tuohon aikaan poran surutta laulaa hampaistossa ilman puudutuksia tai turhaa kainostelua.  Työtä riitti jonoksi asti sillä koululaisten hampaat eivät siihen aikaan olleet yhtä hyvässä kunnossa kuin nykyisin.

Hammaslääkäri

 

Odotushuoneessa sydämen tykytys kiihtyy ja kylmä hiki nousee otsalle.  Onpa tapauksia, jotka täytyy nukuttaa hammaslääkärillä, tai antaa vähintäänkin rauhoittavia ja koko leukaluun puudutus on tarpeen.  Minä päätin aikoinaan, että käyn säännöllisesti vuosittain tarkastuksissa ja huolloissa, jotta isommilta remonteilta ja kauhukokemuksilta säästytään.

 

Säännöllinen huolto ja  hammashygienia ovat tuottaneet tulosta ja hammaslääkärillä käynti ei ole enää kamalaa ja poistuessani voin iloisesti todeta selvinneeni tästäkin kerrasta suhteellisen pienin kärsimyksin.

 

Eletty elämä jättää kuitenkin jälkensä kaikkeen, myös hampaisiin. Vaikka huoltaisi ja pesisi hampaita vähintään suositeltavat 2 minuuttia aamuin ja illoin niin silti juodut kahvit ja viinit näkyvät hymyssämme. Suuhygienistillä käydessä sitten putsataan ja hinkataan hammaskiveä, plakkia ja tummentumia pois. Itse käyn puolivuosittain samalla suuhygienistillä ja tähän asti en ole kestänyt ultraäänikäsittelyä lainkaan armottoman vihlonnan takia.

 

Hammaskivi

 

Viime kerralla tapahtui kuitenkin ihmeiden ihme.  Suuhygienistini Pauliina kiljahti riemuissaan kun avasin suuni, että sinullahan ei ole lainkaan tummentumia!  Hammaskiveäkin oli tavallista vähemmän ja hammaskiven poisto ultraäänellä sujui ongelmitta. Ei ollut Ientulehdusta eikä näin olen vihlontaakaan.

What the…?

Puhtaat hampaat

 

Hymyilin itsekseni voitonriemuisesti sillä arvelin etukäteen, että näin saattaisi käydä, olinhan ihaillut puhtaita hampaitani peilistä jo hetken aikaa.  Olin nimittäin alkanut käyttämään Ecodentan erikoishammastahnoja pari kuukautta aikaisemmin ja huomannut käytön vaikutukset suussani sekä suun hyvinvoinnissa että hampaideni ulkonäössä.  Käytin Ecodentan Mustaa valkaisevaa hammastahnaa kuureina yhdessä ruskean Kanelihammastahnan kanssa.  Mustassa hammastahnassa ei nimittäin ole lainkaan fluoria ja sen takia se ei sovi minulle jatkuvaan käyttöön. Ruskeassa kanelihammastahnassa puolestaan on fluoria hammaslääkäreiden suosittelema määrä reikiintymisen estoon.

 

Kaunis hymy

 

Ecodentan luonnolliset hammastahnat on kiva kombinaatio luonnollisia ainesosia ja erityisesti luonnolliseen hampaiden hoitoon kehitettyjä tehoaineita. Niissä on mm. kanelia, rosmariinia, mustaa hiiltä, propolista, valkoista savea,  hyaluronihappoa, Teavigoa ™ ja Kalidenttia. Seuraavana esittelyssä Ecodentan erikoishammastahnat ja miten eri ainesosat vaikuttavat.

Musta valkaiseva hammastahna

MUSTA HAMMASTAHNA - VALKAISUUN

Teavigo ™ ja musta hiili valkaisevat ja poistavat hampaista plakkia, tummentumia ja ehkäisevät hammaskiven muodostusta. Ei sisällä fluoria, joten kannattaa käyttää kuuriluontoisesti tai yhdessä fluoripitoisen hammastahnan kanssa kuten Kaneli- tai Melonihammastahna.  Musta mutta helppokäyttöinen ja raikkaan makuinen.

 

Hammastatahna Karieksen torjuntaan

RUSKEA KANELI-ROSMARIINI HAMMASTAHNA – KARIEKSEN TORJUNTAAN

Kaneli, rosmariini ja Teavigo ™ huolehtivat hampaista ja pitävät suun ja hengityksen raikkaana.  Vihreä teepohjainen Teavigo ™ poistaa tummentumia ja ehkäisee plakkia ja hammaskiven syntymistä. Fluoria hammaslääkäreiden suosittelema määrä (1454 ppm F-).

 

Hammastahna joka suojaa, puhdistaa ja vahvistaa

 

KOLMIVAIKUTTEINEN HAMMASTAHNA – SUOJAA –PUHDISTAA – VAHVISTAA

Propolis suojaa ja hoitaa herkkiä ikeniä, vihreä teepohjainen Teavigo ™ poistaa tummentumia ja ehkäisee plakin ja hammaskiven muodostusta Ja valkoinen savi vahvistaa hampaita.  Ei sisällä fluoria, joten suositellaan Käyttämään kuuriluontoisesti yhdessä Kaneli- tai Melonihammastahnan kanssa.

 

Hammastahna vahvistaa kiillettä

MELONIHAMMASTAHNA  -  VAHVISTAA KIILLETTÄ

Suojaa hampaita happohyökkäyksiltä, remineralisoi ja  hoitaa hammasluuta ja kiillevaurioita hampaissa.  Sisältää fluoria hammaslääkärien suositeleman määrän (1454 ppm F-).

 

Hammastahna ienongelmiin

KOSTEUTTAVA HAMMASTAHNA  - IENONGELMIIN

Hyarylonihappo hoitaa erityisesti ikeniä  erilaisilta tulehduksia ja ärsytyksiä vastaan. Piparminttu pitää suun raikkaana ja Kalident vahvistaa hammasluuta.  Sisältää fluoria

 

EKOLOGISET HAMMASLÄÄKÄRIEN JA YLIOPISTO TERVEYSTIETEIDEN LAITOKSEN HYVÄKSYMÄT ECODENTA HAMMASTAHNAT HAMPAIDEN JA SUUN HYVINVOINTIIN.