Sikke Sumarin Peperonata ja lampaankyljykset resepti

 

Puoli kiloa vihanneksia päivässä pitäisi kuulemma terveenä pysyäkseen syödä. Joskus se on kyllä näillä leveysasteilla tähän vuodenaikaan työn ja tuskan takana. Puhumattakaan siitä, että ne aina saisi valmistettua jollain uudella, kivalla tavalla!

 

Sikke Sumarin reseptin raaka-aineet

 

Italialaiset ovat siinä onnistuneet hyvin – niinpä välimeren ruokavalio onkin maailman terveellisimmäksi luokiteltu. Ja kun vihanneksiin vielä yhdistetään maailman paras kasvisöljy – oliiviöljy – niin ollaan jo täydellisyyden äärellä.

 

Niinpä tarjoankin teille nyt yhden italialaisen keittiön bravuureista, peperonatan. Yleensä se tehdään nimensä mukaisesti ainoastaan paprikoista, mutta kun huomasin jossain reseptissä mukaan otetun myös uunissa paahdettuja tomaatteja ja munakoisoakin, niin kokeilin ja aina vaan parempaa siitä tuli. Tätä voisi jo kutsua toiseksi italialaisen keittiön vegeherkuksi, nimittäin caponataksi. Oli mikä oli – hyvää se on. Kokeile sinäkin!

 

Paranneltu peperonata

 

½ kg tomaatteja kuutioituna (saa olla eri kokoisia ja värisiäkin)

1 iso munakoiso

2 isoa paprikaa kuutioituna (punainen, vihreä tai keltainen, joka on vihreää ja punaista makeampi)

1 -1 ½ dl Terra Creta luomu oliiviöljyä

½  kokonaisen valkosipulin kynnet pilkottuina

1-2 chilipalkoa pilkottuna

½ kg sipulia (mielellään salottia)

suolaa ja mustapippuria myllystä

 

 

Leikkaa munakoiso sentin paksuiksi kiekoiksi, ripota suolaa niiden pinnalle ja anna suolan vaikuttaa sillä aikaa, kun paahdat tomaattikuutioita180 asteisessa uunissa puolisen tuntia. Sinä aikana ne kypsyvät puolikuiviksi ja maku tiivistyy ihanaksi.

 

Paprikan ja chilin valmistus

 

Kypsennä paprikakuutioita ja chiliä pannulla oliiviöljyssä ja lisää pikkuhiljaa pannulle sipuli ja valkosipuli. Jatka kypsennystä keskilämmöllä, kunnes kaikki vihannekset ovat pehmeitä.

 

Sikke Sumarin uunissa kuivatetut tomaatit 

Lisää uunissa kuivatetut tomaatit ja kypsennä edelleen muutama minuutti.

 

Kasviksia Sikke Sumarin reseptillä

 

Pyyhi suola munakoisokiekkojen pinnalta ja leikkaa kiekot kuutioiksi. Paista munakoisokuutiot pehmeiksi erillisellä pannulla ja lisää nekin muiden vihannesten joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja anna kaiken kypsyä yhdessä vielä hetki.

 

 Sikke Sumarin lampaankyljysresepti

 

Mausta karitsankyljykset suolalla ja pippurilla. Hiero oliiviöljyä niiden pintaan, lisää pannulle nokare voitakin ja kypsennä kuumalla pannulla pari-kolme minuuttia molemmin puolin niin, että liha jää roseeksi.

 

Sikke Sumarin lampaankyljysresepti valmiina annoksena

 

Tarjoan peperonatan tässä karitsankyljysten kera, mutta myös kala sopii yhtä hyvin. Tai tarjoa se paahdetun maalaisleivän päällä, jos kalakaan ei houkuta. Tai kiire vaivaa.

 

Sikke Sumarin italialainen kasvisrepti Peperonata

 

Jos teet tupla annoksen niin voit purkittaa loput oliiviöljyn kanssa tiiviisti ja antaa vaikka ystävälle. joululahjaksi

 

herkullinen ja edullinen itse tehty joululahja

 

 

 

Rakkaudella, 

Sikke Sumari -

 

 

  Nyt on hyvä hetki tutustua Terra Cretan oliiviöljyihin ja minun kirjaani, sillä täällä verkkokaupassa on kaikki tuotteet -30% tarjouksessa 24-27.11.2017 välisen ajan.

Pääset tutustumaan Terra Cretan tuotteisiin tästä ja Nami Namaste kirjaani tästä

 

 

 

Ps. Alekoodilla "SIKKE", saat AINA kaikista Miraz.fi -verkkokaupan normaalihintaisista tuotteista -20%!