Oliiviöljy tummasuklaamousse

 

Tiesitkö, että oliiviöljy sopii erinomaisesti moneen makeaan jälkiruokaan sekä leivontaan. Leivonnassa voit korvata voin oliiviöljyllä vähentämällä rasvan määrää noin 15%. Lopputulos on samantien sopivasti terveellisempikin. 

 

Erityisen hyvin oliiviöljy sopii yhteen tumman suklaan kanssa, lopputulos ei maistu oliiviöljylle, mutta kiinnostavan säväyksen sen maku mousselle antaa ja suutuntuma on ihanan silkkinen. 

 

Tämä jälkiruokaherkku valmistuu nopeasti. Voit tehdä sen ennen kuin ryhdyt valmistamaan muuta illallista.  Se hyytyy jääkaapissa juuri sopivasti siihen asti, kunnes aterialla on aika siirtyä jälkiruokaan.

  

Oliiviöljy-tummasuklaa-mousse

4 annosta

 

150 g tummaa suklaata

4 kananmunaa, keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina

75 g sokeria

1 dl Terra Creta neitsyt oliiviöljyä

3 rkl espressokahvia

(3 rkl konjakkia)

1/2 appelsiinin raastettu kuori

ripaus suolaa

 

 Raaka-aineet

 

Sulata suklaa vesihauteessa ja jätä odottamaan. Vatkaa munankeltuaiset ja puolet sokerista vaahdoksi ja lisää oliiviöljy, kahvi, konjakki, jos käytät sitä, appelsiininkuori, suola ja sekoita hyvin. 

 

Lisää seokseen sulanut suklaa ja sekoita tasaiseksi.  Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi ja lisää vaahtoon edelleen koko ajan vatkaten loppu sokeri.

 

Suklaamoussen valmistus

 

Sekoita ensin puolet valkuaisvaahdosta isolla metallilusikalla käännellen suklaaseokseen ja kun se on kunnolla sekoittunut, lisää suklaaseen edelleen käännellen loppu valkuaisvaahto.

Jaa mousse tarjoiluastioihin ja anna hyytyä jääkaapissa kelmulla peitettynä muutama tunti.

 

Tarjoa kermavaahdon kera. Jos välttelet maitotuotteita (vaikka sonhan sitä suklaassa) niin raasta pinnalle suklaalastuja tai rouhi pähkinöitä.

 

Moussen tarjoilu

 

Sikke Sumari -

 

 

 Ps. Koodilla "SIKKE" saat kaikista verkkokaupan tuotteista -20%! (ensiostos)