Teen usein eri tavoin maustettuja banaanikakkuja, joita amerikkalaiset kutsuvat nimellä banana bread, vaikka ne makeita ovatkin. Ehkä nimi tulee leivonnaisen muodosta, kun se kypsennetään leipävuoassa ja leikataan kuten leipä.

 

Tällä kertaa lisäsin taikinaan mustikoita, koska niitä minulla on pakasteessa ja sain leivontainspiksen selatessani Etelä-Afrikkalaista Food and Home lehteä, jossa tällainen kakku tehtiin viljellyistä, suurista mustikoista, jotka minusta eivät maistu yhtä hyvälle kuin meidän metsämustikat.

 

Käytän näissä kakuissa aina öljynä oliiviöljyä, koska se antaa minusta parhaan leivontatuloksen ja on terveellisin vaihtoehto. Ja teille, jotka mietitte makua voin sanoa, ettei oliviiöljyn makua juuri lopputuloksesta erota. Onko se sitten hyvä vai huono asia – sen voi jokainen päättää tykönään ;)

 

Näitä tarvitset:

 

2 isoa kananmunaa

125 g demerera sokeria

1 ½ dl Terra Creta luomu oliiviöljyä

1 tl vaniljauutetta (tai jauhemaista vaniljaa)

200 g vehnäjauhoja  (vähän vajaa 5 dl)

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1/2 tl suolaa

1 tl kanelia

1 tl jauhettua inkivääriä

2 dl mustikoita (minulla oli pakastettuja, mutta voit myös käyttää tuoreita viljeltyjä, joita nyt juuri saa kaupoista)

1 pieni porkkana kuorittuna ja raastettuna

2 pientä banaania muussattuna

1 dl  pekaanipähkinöitä + muutama murskattuna koristeeksi

 

Tee näin:

 

Lämmitä uuni 180 asteeseen ja vuoraa noin litran vetoinen leipävuoka leivinpaperilla.

Se käy helposti, kun ruttaat paperin käsissäsi ensin. Ei haittaa, vaikka se ei ensin pysy kunnolla paikallaan, sillä taikinan paino asettaa sen paikoilleen.

 

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ja lisää sitten oliiviöljy ja vaniljauute ja vatkaa taikina tasaiseksi seokseksi.

 

      

 

Sihtaa yhteen jauhot ja mausteet. Lisää vanilja tässä vaiheessa, jos käytät jauhetta.

 

 

 

Sekoita isossa kulhossa yhteen muut ainekset paitsi mustikat. Lisää mustikat viimeiseksi varovasti sekoittaen, kun muut ainekset on lisätty ja sekoitettu taikinaan.

 

 

 

Kaada taikina vuokaan. Pamauta vuoka reippaasti pöydän pintaan, ettei taikinaan jää isoja ilmakuplia. Lisää pinnalle murskattuja pekaanipähkinöitä ja mustikoita.

 

 

Paista uunissa, kunnes koetintikku tulee kuivana ulos, noin 45-60 minuuttia.

 

 

Anna leivonnaisen jäähtyä kunnolla ennen kuin otat sen pois vuoasta.

 

 

Kakku on parhaimmillaan seuraavan päivänä saatuaan maustua yön yli.

 

 

 

Rakkaudella, 

Sikke Sumari -

 

 

Huom! Kassalla kun käytät alekoodia "SIKKE", saat aina kaikista Miraz.fi -verkkokaupan tuotteista -20%! 

Pääset tutustumaan Terra Cretan tuotteisiin tästä ja Nami Namaste kirjaani tästä