Kaunis lomarusketus luonnollisilla itseruskettavilla

 

 

Terveiset Gran Canarian auringon alta. Aikaisemmassa postauksessamme kerroin, kuinka olemme päätyneet Suomesta saarelle, jossa vallitseva ilmanala on melkein aina aurinkoinen ja lämmin. Tällä saarella ei rusketusrajat häviä vuodenaikojen vaihtuessa. Iho altistuu päivittäin jatkuvalle auringon UV-säteilylle. Pilviset päivät ovat petollisimpia ja iho palaa aivan huomaamatta.

 

Elämämme pyörii pitkälti ulkona harrastettavien lajien parissa. Päivät täyttyvät joogasta, uinnista, vaelluksesta sekä surffauksesta. Aurinkoisia ulkoilutunteja tulee päivässä useita eikä tarvetta suoranaiselle auringonotolle erikseen ole. Saarelle tultuamme olemme alkaneet ensimmäistä kertaa suojaamaan ihoamme +50 -suojakertoimen aurinkotuotteilla ja kasvot suojaamme aina veteen mentäessä sataprosenttisella surffaukseen tarkoitetulla aurinkosuojalla (zinc). Kaikesta suojauksesta huolimatta voin huomata jo nyt ihoni vanhenevan eri vauhtia kun Suomessa. Tämä pistää ajattelemaan auringossa vietettävää aikaa ja auringon todellista vaarallisuutta.

 

 helppokäyttöinen itseruskettava kasvovesi

 

Kuten moni muukin, mielestäni rusketus saa ihon kuitenkin näyttämään terveeltä ja elinvoimaiselta - vaikka todellisuus olisikin jotain aivan muuta. Koen, että ruskettunutta ihoa ei tarvitse juurikaan edes meikata. Jopa vaatteet tuntuvat näyttävän paremmilta päällä. Ihailen itsekin aktiivisia ihmisiä, jotka viettävät mahdollisimman paljon aikaa ulkoillen ja luonnosta nauttien. Päivetys ja luonnollinen kauneus pukee monia.

 

Viimeistään viimeisen vuosikymmenen aikana markkinoilla ovat yleistyneet erilaiset itseruskettavat tuotteet, mikä on avannut uusia mahdollisuuksia meille pohjoisen tytöille. On ihanaa saada päivettynyt iho myös keskellä kylmintä sydäntalvea. Suurin osa ensimmäisistä markkinoille tulleista tuotteista oli kuitenkin todella kamalan hajuisia, huonosti imeytyviä ja täynnä aineita, joita en tänä päivänä haluaisi iholleni laittaa. Rusketuksen lopputulos oli myös usein hyvin epätasainen ja keltaisen tai oranssin sävyinen. Ensimmäisen innostuksen jälkeen päätinkin jättää itseruskettavien käytön pois ja tyytyä vaaleaan, aavistuksen punapigmenttiseen ihon sävyyni.

 

 Kaunis ja luonnollinen rusketus itseruskettavilla

 

Osa suvustani on kotoisin Australiasta. Jo lapsena Australiassa vieraillessani mieleeni jäi ihmisten kaunis rusketus. Tietyillä rannikkoalueilla elämä tuntui olevan hyvin ulkonäkökeskeistä ja täydellinen, tasainen rusketus oli tärkeä osa kaikkien tavoittelemaa kauneutta. Sittemmin olen lukenut, että jopa kahdelle kolmesta australialaisesta todetaan ihosyöpä ennen 70 vuoden ikää. Ihosyövän osuus kaikista syövistä on 80 prosenttia. Melanoomaan sairastuu Australiassa vuosittain 10 000 ihmistä, joista siihen kuolee 1200 ihmistä joka vuosi. Tämä on synkkää, mutta todellista.

 

Eco by Sonyan tarina on alkanut myös Australiasta. Tuotteet luoneilla Sonya Driverin siskoksilla on omakohtainen kokemus melanoomasta sekä halu tuoda ihosyövän vaarat kaikkien tietoisuuteen. Eco by Sonya tuotesarja on 100-prosenttisesti luonnollinen ja vegaaninen.

 

Olen käyttänyt Eco by Sonyan tuotteita viimeisen vuoden ajan. Suojaan ihoni aina huolella auringolta, mutta nautin silti kauniin kuulaasta päivettyneestä ihosta ympäri vuoden - istun sitten Suomessa toimistolla tai surffaan Gran Canarialla. Tuotteet tuoksuvat miellyttäviltä, imeytyvät hetkessä ja antavat luonnollisen, mutta muihin itseruskettaviin verrattuna todella hohtavan, rusketuksen. Oma kärsivällisyyteni ja aktiivinen elämänrytmini ei myöskään riitä odottamaan pitkään itseruskettavan kuivumista. Vastaavasti tuotteet eivät vaadi mahdottoman tarkkaa levitystyötä, vaan tulos on täysin tasainen vähän huolimattomallakin levityksellä.

 

 Kaunis rusketus ennen lomalle lähtöä

 

Suomesta ulkomaille lähdettäessä monet turvautuvat vielä tänä päivänäkin solariumiin, jotta saavat lomalle kivan pohjarusketuksen. Näin lomalla ei tarvitse kulkea ensimmäisiä päiviä valkoisena bikineissä. Suomen talvea pakoon lähtiessäni kuorisin ihoni huolella viikkoa ennen lomaa ja levittäisin muutamana päivänä Eco by Sonyan ihanan kevyen moussen. Tuote myös kiinteyttää ihoa ja näin bikinit on mukava laittaa päälle jo ensimmäisestä lomapäivästä lähtien. Lomalla ollessa monella kuluu suurin osa aurinkoisesta ajasta uima-altaalla rusketusta metsästäen. Itse pidän mieluummin ympärivuotisen päivetykseni kunnossa huolettomasti itseruskettavalla ja käytän valoisan ajan seikkaillen ja uutta kokien!

 

 Ympärivuotinen päivetys itseruskettavilla

 

Käythän seuraamassa seikkailuamme Instagram-sivullamme 

 

-Liisi