Hiusten hoito lomamatkalla

 

Olet varmasti huomannut matkustaessa, että hiuksesi tuntuvat ja käyttäytyvät eri tavalla erilaisissa ilmasto-olosuhteissa. Joidenkin maiden ilmastoissa ja sääolosuhteissa hius saattaa tuntua tahmealta ja jopa venyvältä, kun taas toisessa maassa hiuksesi muuttuvat nopeasti kuiviksi ja karkeiksi. Tälle löytyy looginen selitys, ja onneksi asialle voi helposti tehdä korjausliikkeen!

Korkean ilmankosteuden maissa hius imee kosteutta itseensä. Kosteus muodostuu hiukseen kerroksittain, mikä saa hiuksen tuntumaan välittömästi tahmealta.

Matalan ilmankosteuden maissa hius reagoi kuivaan ilmaan juuri päinvastaisella tavalla; ympäristö ja ilma imevät kosteutta siitä mistä saavat, myös hiuksistasi ja ihostasi. Tämä saa hiuksesi kuivumaan nopeasti ja aiheuttaa niihin karheutta. Kuivat hiukset katkeilevat myös helpommin.

Onneksi voit itse vaikuttaa hiustesi kuntoon matkan aikana ja sen jälkeen: valitse jo lähtiessä mukaasi oikeanlaiset hiustenhoitotuotteet kohdemaan ilmankosteuden mukaan niin vältyt huonoilta hiuspäiviltä.

 

 

Hiustenhoito kosteissa maissa

Kun määränpääsi on maassa, jossa ilmankosteus on suuri, ota mukaasi hiustenhoitotuotteita joissa on korkea proteiinipitoisuus. Tällaiset tuotteet syväpuhdistavat hiuksesi, tekemättä niistä kuitenkaan karkeita. Muotoilutuotteena voit käyttää Sea Salt Spray suolasuihketta, joka antaa tekstuuria ja saa hiuksesi tuntumaan tasapainoisemmilta kosteissa olosuhteissa. Uniquen suolasuihke on siitä erityinen tuote, ettei se sisällä lainkaan hiusta kuivattavaa suolaa. Suihke tekee hiuksesta kuitenkin mattaisen ja antaa rakennetta aloe veran hoitaessa hiusta.

Reilu annos proteiinia auttaa ylläpitämään hiustesi optimaalisen kosteustasapainon, eikä päästä hiusta liiallisen kosteaksi ja tahmaiseksi.

Proteiinipitoisia tuotteita kosteisiin maihin: Deep Cleansing Shampoo & Leave-In Conditioner

Hiustenmuotoiluun: Sea Salt Spray

 

 

Hiustenhoito kuivissa maissa

Matkustaessasi maihin, joissa ilmankosteus on matala, tulee sinun muistaa hiustenhoidossa ykkösjuttuna hoitavuus ja kosteutus. Ota kuitenkin huomioon, ettei liiallinen hiusten kosteuteen hukuttaminenkaan ole hyväksi, sillä se saattaa latistaa hiusta. Tasapainoisen, tarpeeksi kattavan kosteuden ja hoitavuuden saat hiuksiisi Uniquen Moisturizing-tuotteilla. Oikein valitut tuotteet antavat riittävästi hoitoa hiuksillesi kuivassa ja karussa ilmastossa, ja ehkäisevät hiusta katkeamiselta ja haperoitumiselta. Liian hoitavat tuotteet ja liian raskaat hoitoaineet eivät ole hyväksi, sillä ne tekevät hiuksesta raskaan. Myös hiusten muotoilutuotteissa olisi hyvä muistaa, että nekään eivät saa kuivattaa hiusta, eivätkä olla liian raskaita.

Hiustenhoitotuotteita kuiviin sääolosuhteisiin: Moisturizing Shampoo, Moitsturizing Conditioner & Special Care Treatment

Hiustenmuotoiluun: Volume Mousse tuuheuttava muotovaahto & Curl Styling Cream muotoiluvoide kiharille hiuksille