Tuotteet 1-10 / 12

/ sivu
Sivu:
  1. 1
  2. 2

Siken blogi

7.3.2018 14.00.00

siken blogi

 

Tervetuloa kanssani oliiivöljyn ja Terra Cretan maailmaan. Olen löytänyt tämän ainutlaatuisen oliiviöljyn Kreetan saarelta tehdessäni kirjaa tuon ihmeellisen saaren ruokavaliosta - olinhan kuullut, että siellä eletään satavuotiaiksi!

 

Kreetalla tutustuin saaren oman Terra Creta oliiviöljyn koko tuotantoprosessiin pienten Koroneiki-oliivien poiminnasta öljyn puristukseen ja pullotukseen saakka. Olin vaikuttunut siitä, minkälaisella tarkkuudella ja rakkaudella oliiviöljy siellä valmistettiin. Vakuutuin näkemisestäni niin, että tästä ihanasta öljystä tuli samantien suosikkini.

 

Ensiluokkainen oliiviöljy kuuluu keittiööni yhtä itsestäänselvästi kuin suola ja pippuri. Käytän sitä sekä suolaiseen että makeaan ruoanlaittoon ja jaan tässä blogissani ohjeita kumpaankin. Kokeile oliiviöljyä ruoanlaittoon rohkeasti, vaikka saattaa kyllä käydä niin, että sinäkin menetät sydämesi…

 

 

Lue lisää
Kommentit | Julkaistu kategoriassa Sikke kirjoittanut Sikke Sumari

Mustikkainen banaanikakku

6.3.2018 11.02.22

Teen usein eri tavoin maustettuja banaanikakkuja, joita amerikkalaiset kutsuvat nimellä banana bread, vaikka ne makeita ovatkin. Ehkä nimi tulee leivonnaisen muodosta, kun se kypsennetään leipävuoassa ja leikataan kuten leipä.

Lue lisää
Kommentit | Julkaistu kategoriassa Sikke kirjoittanut Sikke Sumari

Valmis Caprese annos

 

Caprese eli Caprilainen tomaatti-mozzarellasalaatti on täydellinen hyvien raaka-aineiden liitto. Parhaimmillaan se on silloin, kun tomaatit ovat auringon kypsyttämiä ja täydellisen makeita. Mutta sellaisiahan ei Suomesta saa kuin kesällä – jos silloinkaan. Jotain on siis tehtävä...

Lue lisää
Kommentit | Julkaistu kategoriassa Sikke kirjoittanut Sikke Sumari

Peperonata ja lampaankyljykset

23.11.2017 10.44.14

Sikke Sumarin Peperonata ja lampaankyljykset resepti

 

Puoli kiloa vihanneksia päivässä pitäisi kuulemma terveenä pysyäkseen syödä. Joskus se on kyllä näillä leveysasteilla tähän vuodenaikaan työn ja tuskan takana. Puhumattakaan siitä, että ne aina saisi valmistettua jollain uudella, kivalla tavalla!

 

Lue lisää
Kommentit | Julkaistu kategoriassa Sikke kirjoittanut Sikke Sumari

Sikke Sumarin pastaresepti

 

Yksi suosikkipastoistani on yksinkertainen, mutta ah - niin lämmittävän tulinen ja siksi juuri hyytävän kylmiin alkutalven säihin hyvin sopiva spaghetti aglio, olio e peperoncino eli öljyssä kypsytettyä valkosipuliaja tulista pikkuchiliä ja spaghettia. Se on nopea ja helppo tehdä, mutta on syytä valita hyvä oliiviöljy, sillä se on tämän kastikkeen perusta.

Lue lisää
Kommentit | Julkaistu kategoriassa Sikke kirjoittanut Sikke Sumari

Sikke Sumarin minttusalsa resepti

 

Aamulla kävellessäni yrttitarhani ohi huomasin, että siellä mintut alkavat pikkuhiljaa mustua, joten on aika tehdä niistä jotain hyvää nyt heti. Illan menussakin sattui olemaan lammasta, joten mieleen tuli minttusalsa tai minttuchutney ja kaivoin samantien esiin reseptikirjani..

Lue lisää
Kommentit | Julkaistu kategoriassa Sikke kirjoittanut Sikke Sumari

BAGNA CAUDA

8.8.2017 9.19.32

Bagna Cauda resepti

 

Nyt kun porkkanat ja kurkut kypsyvät täällä Namastessa kilpaa, kukkakaalin ja sellerin kanssa, tuli mieleeni Bagna Cauda eli suomeksi kuuma kylpy, joka on piemontelainen resepti ystävien illanistujaisten iloksi.

Lue lisää
Kommentit | Julkaistu kategoriassa Sikke kirjoittanut Sikke Sumari

LOHI CEVICHE

5.5.2017 13.51.15

 

Lohi on Suomessa ylivoimaisesti suosituin kala, eikä ihme, sillä sitä on saatavana aina ja kaikkialta ja siitä on helppo valmistaa monenmoista hyvää. Sitä graavataan, syödään sushina ja ties kuinka monella tavalla kypsennettynä. 

Lue lisää
Kommentit | Julkaistu kategoriassa Sikke kirjoittanut Sikke Sumari

MANTELI-SUKLAA TAHMAKAKKU

3.4.2017 11.59.32

MANTELI-SUKLAA TAHMAKAKKU JA MARINOIDUT VERIAPPELSIINIT

 

Olen heikkona tahmakakkuihin, eli kakkuihin, jotka ovat ikäänkuin kakun ja jälkiruoan välimaastossa. Ne jäävät sisältä pehmeiksi, vaikka pinta on rapeanrouhea. Suutuntumaa saa, kun lisää kakkutaikinaan murskattuja pähkinöitä tai manteleita. 

Lue lisää
Kommentit | Julkaistu kategoriassa Sikke kirjoittanut Sikke Sumari

Kuhaa Antibois kastikkeella

2.3.2017 11.10.17

kuhaa Antibois kastikkeella

 

Yksi suosikkikastikkeistani on tämä ranskalainen, hyvään oliiviöljyyn perustuva kastike, jota useimmiten tarjotaan valkoisen kalan kanssa, mutta joka sopii hyvin myös vaikkapa grillattujen kananpojan rintafileiden kera...

Lue lisää
Kommentit | Julkaistu kategoriassa Sikke kirjoittanut Sikke Sumari

Tuotteet 1-10 / 12

/ sivu
Sivu:
  1. 1
  2. 2