Siken blogi
8.7.2019 14.00.00
Tervetuloa kanssani oliiivöljyn ja Terra Cretan maailmaan. Olen löytänyt tämän ainutlaatuisen oliiviöljyn Kreetan saarelta tehdessäni kirjaa tuon ihmeellisen saaren ruokavaliosta - olinhan kuullut, että siellä eletään satavuotiaiksi!
Kreetalla tutustuin saaren oman Terra Creta oliiviöljyn koko tuotantoprosessiin pienten Koroneiki-oliivien poiminnasta öljyn puristukseen ja pullotukseen saakka. Olin vaikuttunut siitä, minkälaisella tarkkuudella ja rakkaudella oliiviöljy siellä valmistettiin. Vakuutuin näkemisestäni niin, että tästä ihanasta öljystä tuli samantien suosikkini.
Ensiluokkainen oliiviöljy kuuluu keittiööni yhtä itsestäänselvästi kuin suola ja pippuri. Käytän sitä sekä suolaiseen että makeaan ruoanlaittoon ja jaan tässä blogissani ohjeita kumpaankin. Kokeile oliiviöljyä ruoanlaittoon rohkeasti, vaikka saattaa kyllä käydä niin, että sinäkin menetät sydämesi…
Lue lisää
Marinoitua kalaa Sikke’s ravintolan tapaan
8.7.2019 7.43.00
En tiedä minkälaisia kalasaaliita tällaisella ilmalla saadaan, mutta sen tiedän, että kevyttä ja raikasta tekee kesällä mieli syödä. Siksi annankin tässä reseptin, jonka tekeminen ei lainkaan rasita ja syöminenkin menee sutjakasti, koska maistuu niin hyvälle.
Tarvittavia aineksia on vain vähän, mutta tässä rukalajissa on todella tärkeätä, että sekä viinietikka, että oliiviöljy ovat ensiluokkaisia. Siksi valitsen Terra Cretan luomuöljyn ja viinietikan. Niitä käytämme ja nyt myös myymme myös ravintolassani Sikke’s issä.
Lue lisääLaskiaispullaa oliiviöljyllä
24.2.2019 16.26.41
Laskiainen lähestyy ja kuvioon kuuluu, että kelkkamäen jälkeen nautitaan pullaa. Se perinteinen tehdään perinteiseen pullataikinaan. Leikataan hattu pois ja lisätääm mantelimassaa väliin. Minun lapsuudessani tämä tämä syötiin syvältä lautaselta lämpimän maidon kera. Minusta se on edelleen ihanaa!
Lue lisää
Joululammas
19.12.2018 9.32.02
Haluaistko tänä jouluna syödä jotain muuta kuin possua? Eikö kalkkunakaan kiinnosta, mutta lihaa olisi kuitenkin kiva jossain muodossa pöytään nostaa. No, kuinka olisi pala mureaa karitsaa? Karitsanliha on maukasta, eikä maistu ollenkaan villalle, kun siitä poistaa keltaisen rasvan, jos sitä siinä on.
Lue lisääSuklaa-glögikakku
26.11.2018 15.54.00
Suklaakakku on aina varma valinta, kun haluaa kantaa pöytään jotain, joka taatusti säväyttää ja jonka kimppuun halukkaasti käydään, vaikka juuri oltaisiin syöty muheva illallinen.
Lue lisääSyksyn paras perunamuusi
1.10.2018 10.25.29
Peruna ja oliiviöljy – siinäpä ihan parhaat kaverit ja mitä maistuvin makupari. Ajattelepa vaikka ihania, rapeita perunalohkoja, jotka kypsyvät uunissa kullanruskeiksi, kun ne ensin marinoidaan rosmariinisilpulla maustetussa oliiviöljyssä.
Lue lisääIhanaa, nyt niitä saa – puolukoita!
29.8.2018 9.28.00
Ihanaa, nyt niitä saa – puolukoita! Olen puolukkapiiraiden suuri ystävä. Niiden metsäisen kirpeä maku houkuttaa ottamaan aina palasen lisää, kunnes piirakasta ei ole kuin murut jäljellä. Tuntuu, että siinä haukkaa palasen terveyttä, kun metsän marjoja käsittelemättömänä nauttii. Siksi laitan aina myös tuoreita, sokeroimattomia marjoja ison lusikallisen piirakkapalan päälle.
Lue lisääMustikkainen banaanikakku
6.3.2018 11.02.22
Teen usein eri tavoin maustettuja banaanikakkuja, joita amerikkalaiset kutsuvat nimellä banana bread, vaikka ne makeita ovatkin. Ehkä nimi tulee leivonnaisen muodosta, kun se kypsennetään leipävuoassa ja leikataan kuten leipä.
Lue lisääCaprilainen tomaatti-mozzarellasalaatti
17.1.2018 10.48.00
Caprese eli Caprilainen tomaatti-mozzarellasalaatti on täydellinen hyvien raaka-aineiden liitto. Parhaimmillaan se on silloin, kun tomaatit ovat auringon kypsyttämiä ja täydellisen makeita. Mutta sellaisiahan ei Suomesta saa kuin kesällä – jos silloinkaan. Jotain on siis tehtävä...
Lue lisääPeperonata ja lampaankyljykset
23.11.2017 10.44.14
Puoli kiloa vihanneksia päivässä pitäisi kuulemma terveenä pysyäkseen syödä. Joskus se on kyllä näillä leveysasteilla tähän vuodenaikaan työn ja tuskan takana. Puhumattakaan siitä, että ne aina saisi valmistettua jollain uudella, kivalla tavalla!
Lue lisää