MANTELI-SUKLAA TAHMAKAKKU

 

 

Olen heikkona tahmakakkuihin, eli kakkuihin, jotka ovat ikäänkuin kakun ja jälkiruoan välimaastossa. Ne jäävät sisältä pehmeiksi, vaikka pinta on rapeanrouhea. Suutuntumaa saa, kun lisää kakkutaikinaan murskattuja pähkinöitä tai manteleita.

 

Uunivalmis kakku

 

Kakun maku riippuu paljolti siitä, minkä suklaan valitset, mutta aika tummaa se minusta saa olla. Itse käytin tällä kertaa raakasuklaata, koska halusin tehdä kakusta mahdollisimman terveellisen, sillä tiesin, että se katoaa suuhuni alta aikayksikön. Siksi myös valitsen oliiviöljyn voin sijaan. Oliiviöljyn maku sulautuu tässä  melko huomaamattomaksi, mutta se antaa kakulle pehmeän koostumuksen ja tietysti kaikki oliiviöljyn hyvät ominaisuudet.

 

Nyt on kaupoissa niin meheviä ja makoisia veriappelsiineja, että tarjoan tämän kakun niistä tehdyn hedelmäsalaatin kera. Ja hämmästyt, kun maistat miten hyvin oliiviöljyllä maustettu kastike tässä toimii!

 

Kakun raaka-aineet

 Suklaa, veriappelsiinit, mantelit ja oliiviöljy. Niistä on hyvä jälkkäri tehty.

 

 

MANTELI-SUKLAA TAHMAKAKKU

 

12 palaa

 

200 g tummaa suklaata (käytin raakasuklaata)

1 ½ dl Terra Creta oliiviöljyä

3 kananmunaa

2 ½ dl sokeria (voit vähentää sokeria, jos käytät kovin makeaa suklaata)

1 tl vaniljasokeria

ripaus sormisuolaa

2 dl vehnäjauhoja

1 dl rouhittuja manteleita

 

Lämmitä uuni 160-asteeseen.

 

 

1)   Sulata suklaa vesihauteessa (tai mikrossa) ja sekoita oliiviöljy sulaneeseen suklaaseen.

2)   Vatkaa sokeri ja kananmunat kevyesti – ei vaaleaksi vaahdoksi asti, mutta hyvin sekaisin.

3)   Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja suola.

4)   Lisää suklaa-oliiviöljyseos muna-sokeriseokseen.

5)   Kääntele jauhoseos taikinaan ja lisää vielä lopuksi murskatut mantelit.

6)   Paista uunin alaosassa n. 20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua. Se on hyvä säilyttää jääkaapissa, mutta ota esille puolisen tuntia ennen tarjoilua.

 

 

 

HEDELMÄSALAATTI

 

3 - 4 veriappelsiinia

veriappelsiinien mehu

1 rkl hunajaa

1 rkl Terra Creta oliiviöljyä

pieni hippunen suolaa

 

Pilkotut veriappelsiinit

 

Aseta hedelmät leikkuulaudalle, leikkaa pois niiden molemmat päät ja kuori sitten terävällä veitsellä hedelmän pintaa pitkin niin, ettei lainkaan valkoista jää jäljelle.

 

Saat hedelmän fileiksi ujuttamalla terävän veitsenterän jokaisen lohkon kalvojen väliin. Voit tietysti myös leikata appelsiinin pyöreiksi siivuiksi, mutta fileet on paljon mukavampi syödä.

 

Ota talteen appelsiinien mehu, sekoita siihen hunaja ja oliiviiöljy, mausta hippusella suolaa ja anna fileiden marinoitua liemessä.

Veriappelsiinien mehu    ruokalusikallinen oliiviöljyä

 

 

Tarjoa marinoidut appelsiinilohkot kakun kera.

kakku ja marinoidut veriappelsiinit

Kuva valmiista annoksesta

 

Sikke Sumari -

 

 

 Ps. Muista hyödyntää "SIKKE" koodiani, niin saat kaikista Miraz.fi -verkkokaupan tuotteista -20%! (ensiostos)

Pääset tutustumaan Terra Cretan tuotteisiin tästä