Lohi on Suomessa ylivoimaisesti suosituin kala, eikä ihme, sillä sitä on saatavana aina ja kaikkialta ja siitä on helppo valmistaa monenmoista hyvää. Sitä graavataan, syödään sushina ja ties kuinka monella tavalla kypsennettynä.

 

Mutta minusta se on herkullisimmillaan siten kuin se Perussa valmistetaan, eli raakakypsytetään sitrushedelmän mehulla ja tarjotaan avokadon ja korianterin kera.

 

Tässä ceviche reseptissä, jonka sain Algarveen kotiutuneelta Joe Devine –nimiseltä brittikokilta, sitrushedelmä on limetti ja kuten hän painotti, oliiviöljyn on oltava ensiluokkaista. Sopii siis erinomaisesti käyttää tässä Terra Cretan ihanaa luomuöljyä!

 

NÄITÄ TARVITSET

 

400 g tuoretta lohta nahattomana

5 rkl limetin mehua

yhden limetin raastettu kuori

suolahiutaleita

5 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä (Terra Creta luomu)

1 punasipuli ohuenohuina siivuina

2 punaista chiliä pienenpienenä silppuna

2 kypsää avokadoa

kourallinen tuoretta korianteria

 

Leikkaa lohi alle puolensentin siivuiksi ja jätä odottamaan. Muista poistaa siivuista lohen selkäruodon kohdan tumma osa, se maistuu pahalta.

 

 

Sekoita kulhossa 3 rkl limetin mehua, limetin kuoriraaste, ripaus suolahiutaleita, puolet oliiviöljystä, puolet punasipulisiivuista, chilisilppu ja pari myllynkiertämää mustaa pippuria.

 

Lisää lohisiivut ja jätä marinoitumaan 10 minuutiksi.

 

 

Poista avokadoista kivet, leikkaa ne siivuiksi ja asettele siivut lautasille. Ripottele niille hiukan suolaa ja mustaa pippuria.

 

Nosta lohisiivut avokadojen päälle ja lisää loput sipulisiivut. Purista päälle myös loppu limetin mehu ja loppu oliiviöljy, Mausta vielä suolalla ja mustapippurilla ja lopuksi korianterilla

 

 

Ceviche sopii hyvin alkuruoaksi tai isompi satsi myös kevään juhlien buffapöytiin. Silloin sen kokoaminen kannattaa jättää valmistelujen loppupuolelle, että ceviche pysyy raikkaana.

 

Aurinkoista kesää! 

Sikke Sumari -

 

 

 Ps. Muista hyödyntää "SIKKE" koodiani, niin saat kaikista Miraz.fi -verkkokaupan tuotteista -20%! (ensiostos)

Pääset tutustumaan Terra Cretan tuotteisiin tästä