Kuhaa Antibois kastikkeella
2.3.2017 11.10.17
Yksi suosikkikastikkeistani on tämä ranskalainen, hyvään oliiviöljyyn perustuva kastike, jota useimmiten tarjotaan valkoisen kalan kanssa, mutta joka sopii hyvin myös vaikkapa grillattujen kananpojan rintafileiden kera.
Valmistaminen on äärettömän yksinkertaista ja nopeaa. Ainoa pieni kikka tarvitaan tomaattien kalttaamiseen, mutta hätätilassa senkin voi jättää pois ja poistaa vain tomaattien sisus ennen pilkkomista.
Jos pidät eniten kirsikkatomaateista voit hyvin käyttää niitäkin. Tällöin riittää se, että puolitat ne.
Kuvateksti: Sipulin voi hyvin käyttää, jos se on vielä kiinteä, vaikka siinä jo näkyy uuden sipulin alku.
NÄITÄ TARVITSET:
1 ½ dl Terra Creta luomuoliiviöljyä
1 iso tai 2 pientä punasipulia silputtuna
1-2 valkosipulinkynttäi silputtuna (minusta yksi riittää)
2 isoa luomutomaattia
pieni kourallinen oliiveita
1-2 rkl kapriksia huuhdottuna
3 rkl sitruunamehua
4 rkl basilikasilppua
3 rkl korianteri- tai persiljasilppua
suolaa ja mustapippuria myllystä
TEE NÄIN:
Kalttaa tomaatit. (Tee terävällä veitsellä ristiviilto tomaattien toiseen päähän, upota ne hetkeksi kiehuvaan veteen ja siirrä ne sitten heti jääkylmään veteen).
Kuori, poista siemenet ja kuutioi kaltatut tomaatit.
Kuvateksti: Kun raaka-aineet on pilkottu, on kastike melkein valmis!
Kuumenna öljy miedolla lämmöllä laakeassa pannussa ja kuullota sipulia ja valkosipulia 1-2 minuuttia – älä missään tapauksessa ruskista, äläkä päästä öljyä kiehumaan. Sen kuuluu ainoastaan lämmetä niin, että sipulit kuullottuvat. Mutta niihinkin saa jäädä purutuntumaa.
Lisää pannulle tomaattikuutiot, oliivit, kaprikset ja yritit sekä sitruunamehu ja ota pannu pois liedeltä. Mausta suolalla ja mustapippurilla, mutta muista että kaprikset ja oliivit ovat suolaisia. Sekoita ja jätä odottamaan.
Kuvateksti: Minä en poista oliiveista kiviä, mutta muistutan syöjiä niistä.
Kaada lautaselle vehnäjauhoja, mausta hyvin suolalla ja mustapippurilla ja jauhota kuhafilee tai fileet molemmin puolin ohuelti.
Paista kalat toisella pannulla voin ja oliiviöljyn seoksessa keskilämmöllä muutama minuutti molemmin puolin.
Tarjoa kala antibois kastikkeen kera. Lisäksi sopii raikas, vihreä salaatti, jossa valkoisesta balsamicosta ja neitsytoliiviölystä valmistettu vinaigrette.
Tämä ohje on kahdelle, koska valmistin vain yhden kuhafileen, mutta kastikemäärä riittää kyllä kahdellekin fileelle, jolloin annoksesta riittää neljälle.
- Sikke Sumari -
Ps. Muistathan, että koodilla "SIKKE" saat kaikista Miraz.fi -verkkokaupan tuotteista -20%! (ensiostos)
You must be logged in to post a comment.
klikkaa tästä to log in