Siken blogi 

 

Tervetuloa seuraamaan ruoanlaittoani Terra Cretan oliiviöljyjen kiehtovaan maailmaan. Teen tänne Mirazin blogiini uuden postauksen kerran kuussa, kuun alkupäivinä.

Poikkeus on tämä aloitus, jonka halusin kohdistaa niin, että voitte katsella Kokkisotaa ja nauttia samalla tätä ihanaa, maukasta pizzaleipää. Se on helppo tehdä ja vielä helpompi syödä. Laitat vain leivän tarjolle ja jokainen saa siinä kisaa katsellessaan repiä siitä sopivia paloja, dipata oliiviöljyyn ja nauttia!

 

Näitä tarvitset taikinaan:

3 dl haaleaa vettä

1/2 pkt hiivaa (25 g)

2 tl sokeria

2 tl suolaa

2 rkl neitsytoliiviöljyä

5-6 dl vehnäjauhoja

 

Päälle:

5-6 sardellia – mielellään italialaisia tai espanjalaisia oliiviöljyssä

muutama rosmariininoksa

2 rkl sormisuolahippuja

oliiviöljyä

 

Tee näin:

Ota ensin käsittelyyn sardellit. Kaada purkista vanha öljy pois ja vaihda sardellit toiseen astiaan, jonka täytät Terra Cretan öljyllä. Näin ne ikään kuin ‘raikastuvat’ ja ylmääräinen suolaisuuskin taittuu. Jos et käytä kaikkia tällä kertaa, ne säilyvät hyvin uudessa öljyssä tiiviissä purkissa jääkaapissa.

 

 Sardellit oliiviöljyssä

 

Sitten on taikinan vuoro:

 

Liota hiiva veteen ja sekoita joukkoon suola, sokeri ja oliiviöljy. Vaivaa lopuksi sekaan jauhot. Älä lisää liikaa jauhoja, vaan jätä taikina melko löysäksi.

Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa siitä nopeasti ilma pois. Älä vaivaa liikaa. Se on melko löysää, mutta jauhojen kanssa onnistut.

 

leipätaikina

 

Nosta taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille, levitä sitä käsilläsi, mutta jätä epämääräiseksi. Levitä päälle sardellifileet, mausta rosmariininlehdillä ja käännä sitten taikinan reunat sisäänpäin.

 

Leipätaikinan levitys pellille

 

Pirskottele päälle oliiviöljyä ja paista uunisaa 250-asteessa 15-20 minuuttia, eli kunnes pinta on kullankeltainen.

 

Ripottele päälle vielä oliiviöljyä ja sormisuolahippuja kun otat leivän uunista. Suuntaa suolahiput taikinan reunoille, keskustan maustavat sardellit. Jos kartat suolaa jätä se pois.

 

Laita tarjolle myös dippi, jossa oliiviöljyä, rosmariininlehtiä ja chiliä.

 

Valmis leipä ja oliiviöljydippi

 

Toivottavasti nautit sekä Kokkisodasta että sardellileivästä!

 

Vinkki: Jos et löydä kaupasta sardelleja tai et pidä niistä käytä anjoviksia, nekin sopivat tähän. Jos kummatkaan ei sinulle maistu, jätä ne pois ja lisää pinnalle chiliä rosmariinin seuraksi ja dippiöljyyn voit lisätä valkosipulia.

 

Sikke Sumari -

 

 

 Ps. Koodilla "SIKKE" kaikki verkkokaupan tuotteet -20%! (ensiostos)